Fitnessblogien suosio kasvaa edelleen

Vuosituhannen alkua on leimannut teknologinen kehitys, digitalisaatio ja erityisesti sosiaalinen media. Tämä onkin johtanut käänteeseen, jossa mielipidevaikuttajiksi on noussut täysin uudenlaisia henkilöitä.

Ei ole millään tavalla ennenkuulumatonta, että julkisuuden henkilöt esittävät mielipiteitä ja neuvoja ja vaikuttavat näillä ihailijoihinsa. Aiemmin nämä kannanotot ja neuvot ovat kuitenkin tapahtuneet esimerkiksi tv- tai lehtihaastatteluiden avulla. Nykyaikana taas blogit ja monet muut sosiaalisen median kanavat ovat antaneet oikeastaan kenelle tahansa mahdollisuuden antaa neuvoja, kertoa mielipiteitä ja sitä kautta jakaa vaikutustaan myös muille.

Fitnessblogit ovat monen harrastajan suosiossa

Ihmiselle on täysin luontaista hakeutua samanlaiseen seuraan ja me etsimme usein myös alitajuisesti vahvistusta omille mielipiteillemme. Tämä kaikki kumpuaa tarpeesta tulla sosiaalisesti hyväksytyksi, vaikka emme sitä välttämättä tiedosta. Moni fitnessharrastaja tai lajista kiinnostunut hakeutuukin erityisesti tästä syystä blogien pariin ja seuraa niitä aktiivisesti.

Fitnessbloggaajat voivat toimia esikuvina seuraajilleen. Osa haluaa seurata heidän treeniohjelmaansa, joita bloggaajat usein julkaisevatkin. Myös fitnessbloggaajien ruokavalio on usein lukijoiden kiinnostuksen kohteena. Moni bloggaaja on myös hyvin interaktiivinen seuraajiensa kanssa ja vastaa aktiivisesti blogin kommentteihin, sekä osallistuu vallitsevaan keskusteluun. Sosiaalisen median ja blogien suosio ylipäätään perustuukin osin siihen, että ne aiheuttavat keskustelua huomattavasti enemmän kuin lehtihaastattelut ja tv-esiintymiset.

Monet fitnessharrastajat tai lajista kiinnostuneet seuraavat usein monia eri blogeja, jotka kertovat aiheesta ja toisinaan myös bloggaajat seuraavat toisiaan. Näin aiheeseen saadaan useita eri näkökulmia. Bloggaajien ja blogien lukijoiden keskuudessa syntyy ikään kuin tietynlainen yhteisö, jossa on saatavilla sekä vertaistukea että samanhenkisten ihmisten seuraa.

Fitnessblogit edelleen suosiossa

Uuden vuosikymmenen käynnistyessä ennustettiin jo, että fitness ja siihen liittyvien blogien suosio tulisi laskemaan. Näin ei kuitenkaan ole käynyt ja fitnessbloggaajat ovat edelleen erittäin seurattuja sosiaalisessa mediassa. Tämä perustuu osin siihen, että vaikka itse treenaaminen menisi pois muodista, fitness on erittäin monimuotoinen käsite ja siihen kuuluu paljon muutakin kuin punttien nostelu. Blogien seuraajat saavat usein hyviä vinkkejä myös palautumiseen, terveellisiin elämäntapoihin ja moniin muihin heitä kiinnostaviin asioihin. Harrastajien mielenkiinto fitnessiä kohtaan pitää yllä myös blogeja.